Skräckkokboken i TV4

I fredags hälsade Tomas Arvidsson på hos Efter fem i TV4 och pratade mat och skräckfilm med Tilde de Paula. Missade du inslaget så kan du se det här: länk.

Om författarna i 13 svarta sagor VII: ÖVERGIVNA PLATSER

Johannes Pinter är filmregissören och manusförfattaren som sadlade om och blev skönlitterär författare. Han skriver spänning och skräck för barn och vuxna i både långa och korta format. Uttrycken må skilja sig med målgrupperna, men innebörden är alltid likadan: skräcken för det okända, oberäkneliga, obönhörliga. Detta utforskar han i novellen ”Ingentinget bortom horisonten”: hur långt man än springer så kan man inte fly från sin undergång.

Anna-Karin Tellgren har aldrig varit i Australien. Vad hon har är viss duglighet att hitta information på nätet och vänner som varit i Australien. De har kunnat berätta för henne om temperaturer, ljud och andra intryck vilka har inkorporerats i novellen. Anna-Karin har vidare bra fantasi och en förkärlek för B-skräck, vilket kommit väl till pass här – då hennes novell är en ren B-skräckhistoria. Författaren hoppas att den ska underhålla dig.

Markus Sköld debuterade som författare 2012 med den blod- och barrskogsdoftande skräckromanen Där ute i mörkret som handlar om en äventyrsweekend i Norrlands skogar som går fruktansvärt fel. Efter den följde romanerna Kalldrag (2016) – en rysare med kopplingar till Hofors – och Skuggfödd (2020), där handlingen är förlagd till ett lite annorlunda Gävle. Han har också skrivit noveller för bland andra Creepypodden, Storytel Originals och en rad novellsamlingar på temat skräck och science fiction. Markus fjärde roman, Folktomt, kommer hösten 2022.

Marie Metso är novellförfattare, illustratör och poet. Resten av tiden jobbar hon som barn- och ungdomsbibliotekarie och dricker kopiösa mängder te. Hon är bosatt i Malmö, samt har en magister i Litterär gestaltning från Författarskolan på Lunds universitet. I höst har hon medverkat i tjugo antologier och ett flertal tidskrifter med sina noveller och dikter. Hennes skrivande började med låttexter som har utvecklats till allt ifrån skräcksagor till twitteratur och diktustrationer.

Mårten Dahlrot är författare bosatt i Skurup. På Swedish Zombie har han tidigare gett ut tre skräckbilderböcker i serien Sagor för döda barn – samtliga illustrerade av Joakim Hanner – och den vardags-surrealistiska skräckromanen Det jävla djuret. Han är också en av upphovsmännen bakom instagram-romanen De ögondöda – berättelser från Skymninge. Som novellförfattare har han medverkat i ett par antologier och diverse poddar, bland annat Monsterboxen och Creepypodden.

Kristian Schultz bor med sina barn i Göteborg, jobbar som bibliotekarie och skriver för närvarande på sin första skräckroman. Förutom skrivande så nördar han ner sig i hantverksöl och försöker läsa ikapp sån litteratur som riktiga bibliotekarier läser.

Lova Lovén är född 1981 och arbetar med administration i Köpenhamn. Hon debuterade 2016 med romanen Trojanerna och har tidigare medverkat i flera novellantologier. När hon inte arbetar och skriver tycker hon om att ströva runt och undersöka sprickor i verkligheten. Lova har alltid dragits till skräckgenren, från barndomen med Eva Ibbotson och Roald Dahl till Clive Barker något senare. För den som är nyfiken på gamla gruvor på hemmaplan rekommenderar hon ett besök i Falu Koppargruva, som var i drift i tusen år …

Åke Qvarfort (Wistrand), är Uppsalabo och gift med underbara och talangfulla författaren Lovisa (Qvarfort) Wistrand. Två små barn, två stora och två katter gör livet ännu mer spännande. Till vardags arbetar han vid Uppsala universitet som systemadministratör, men är också skapare, tillsammans med Lovisa, av hundratalet noveller som ges ut av bland andra Saga Egmont, Lusthuset och WAPI. Han återfinns dessutom med två noveller i tidigare antologier på andra förlag, vilket gör ”Tjernobyl, min älskade” till den tredje. Åke är mycket stolt över att just den här fick bli en svart saga!

Joni Huttunen. Djupdykningar in i, och bortom, människans inre är inte sällan förknippat med skräckfyllda och mystiska erfarenheter. Utforskandet av det mänskliga sinnets myllrande mörker är en återkommande tematik i Joni Huttunens berättande, och ofta nås mörkrets kärna i berättelserna genom isolering och extrema fysiska påfrestningar, där ensamhet och prövningarna blir en metod för förvandling och metamorfos. Både Barrfiolernas rike (2016) och Elddjur (2019) handlar om personer som på olika sätt pressar sig bortom det yttersta och således lyckas spränga sina inre gränser, en process genom vilken de förskansar sig en ny blick på tillvaron, med vilken det är möjligt att se bortom den nyktra verklighetens utkanter – novellen ”Den befruktade staden” är inget undantag.

Jonatan Olofsgård har gått på Skurups skrivarlinje och är gästredaktör på tidskriften Poros. Han skriver essäer och noveller och är förtjust i saker som vågar vara enkla. Eller komplicerade. Det är olika från dag till dag.

Det här är Tomas Perssons första tryckta berättelse. Han har tidigare fått sin historia ”Kom och häng” uppläst två gånger i Creepypodden (Podd och Youtube.)

Eira A Ekre är en författare som gillar att leka med det surrealistiska, det övernaturliga och det satiriska. Ekre är medgrundare till skräckkollektivet Fruktan, och har skrivit för antologierna Stockholms undergång och Zonen vi ärvde, samt ett par egna projekt. I januari 2022 ger Swedish Zombie ut Ekres magnum opus, Tandläkarmanifestet – en konspirationsdrypande pulpig rymdopera.

KG Johansson växte upp på sextiotalet, var sjuk en vinter som femåring, lärde mig läsa och läste massor, bland annat Bibeln, vilket jag inte borde ha gjort. Startade mitt första band 1965, skolkade mig genom gymnasiet (en underbar tid), hamnade fastbunden på den räls som var Socialhögskolan medan yrkeslivet som kommunalkamrer redan kom tuffande men räddades i sista stund av musiken. Blev lärare på skolan där jag hade gått, studerade vidare i Hollywood ett år (också underbart), kom hem och skrev ett otal musikböcker. Fick barn (det bästa av allt), efter mysterier och blodtransfusioner. Lämnade musikhögskolan (je ne regrette rien) och ägnar mig nu åt att spela (t ex på Spotify), översätta, just nu från franska, och skriva ett nytt otal böcker, samt diverse annat: il faut être toujors ivre.

Om författarna i 13 svarta sagor VI: RYMDSKRÄCK

Cia Sigesgård är en inbiten skräckfantast som gärna skrämmer och blir skrämd. Till vardags arbetar hon i fastighetsbranschen och på kvällarna skriver hon skräck. Hon har bland annat publicerat succén Inga kelgrisar, inga styvbarn och gett ut ett flertal noveller på Swedish Zombie. Rymden är ett specialintresse och ja, hon vinner antagligen över dig i schack ;)

Jimmy Berestål är en författande fyrabarnspappa från Göteborg, bosatt i Skövde. Är ena halvan bakom Instagram-kontot De ögondöda) som i dagarna färdigställer manuset till del 1 av romanen med samma namn. Har tidigare gett ut novellerna ”Jag, dödens fotograf” (Hoi) och ”Bua mig” (Swedish Zombie), samt vunnit en tävling i podden Mannen med den gula rocken med novellen ”Spår i snön”. Skriver gärna skräck som känns på riktigt, som kramar om både maginnehåll och hjärta.

Kristina Hård har gett ut böcker sedan 2009, senast Kaisertrilogin om troll och luftskepp i ett nutida Sverige. Hon undervisar också vid Lunds universitets författarskola och är en av personerna bakom podden Storysyndromet – som inte kan låta bli att leta berättelser i allt.

Helena Dahlgren debuterade med skräckguiden 100 hemskaste och har sedan dess skrivit sjutton böcker, främst inom fantastikgenren, och ett flertal noveller. Hennes serie om Ödesryttarna är utgiven på nio språk. Hon bor i Stockholm med döttrar och två katter, men tillbringar även mycket tid i Norrbotten där idén till ”Aurora” väcktes. Som tonåring var Helena besatt av tv-serien Arkiv X, men till sin stora besvikelse har hon aldrig – inte ens om man använder den mest generösa definitionen – upplevt vad som kan klassas som en ”X-file”.

Johan Ring är en 43-årig smålänning bosatt i Skåne. Han har gett ut romanen Fyra Minuter samt ett flertal noveller. Vid sidan av skrivandet gör han bland annat musik i bandet Death Tetra.

Emmelie Pettersén Uggla, eller E.P. Uggla, är uppvuxen i den lilla skånska byn Vinslöv men bor idag i Nacka utanför Stockholm. Hon är utbildad jurist och har arbetat med allt från socialrätt till migrationsrätt och krisberedskap. Vid sidan av sina juridikstudier har hon också läst psykologi och idéhistoria vid Stockholms universitet, samt kreativt skrivande vid Harvard Extension School i Boston. Emmelie debuterade 2017 och har skrivit flera dystopiska skräckromaner, men också manus till mytologiska poddar. Hon har en förkärlek för att gräva fram nya vetenskapliga rön och dra dem till en extrem vilket skapar kittlande framtidsscenarion.

Marcus Stenberg överdoserade på X-files, rymdfilmer och var prenumerant på UFO-Aktuellt redan som barn. Han är fotografutbildad norrbottning som bokbloggat i över tio år på bland annat Bokhora och poddat om böcker i Ett eget rum. Han har gett ut en bok om sin usla ekonomi och en om bokmässan. Till vardags förbereder han sin Mr. Chuckle Teeth-cosplay, driver litterära butiken Sorrow Number Five och jobbar på en kommun i Tornedalen.

Love Kölle har i snart tio års tid skrivit, översatt och gett ut fantastik och poesi. Inspiration hämtar han från drömmar och förändrade medvetandetillstånd, från världshistoriska skeenden, mytologier och metafysik. Och från kiosklitteratur, B-filmer, serietidningar och surrealism. För Swedish Zombies trognaste läsare är han en välbekant författare. Han har tidigare medverkat i ett flertal av antologierna i 13 svarta sagor-serien, och 2017 gav förlaget ut hans kortroman Ingrid.

Jenny Lundin är född i Stockholm och bosatt i Dalarna sedan tio år. Där ägnar hon tiden åt att skriva noveller och annat, och att hålla skrivkurser. Och att tänka på rymdens oändlighet. Bland det bästa med att bo i Dalarna är att det går att se Vintergatan. Hon både älskar rymden och är rädd för den.

Katarina Emgård skriver på en essä om sju hejdå och att spöka, intervjuar influensers för en faktabok om graviditetens kulturhistoria och får starka pyromaniska impulser när jag stirrar på de sista oredigerade sidorna i mitt romanmanus. Publicerat en handfull noveller, har åsikter om film och driver en litteraturförening som vill göra det fina fult och tvärtom. Tror ibland att vi nått alla berättelser ände, men fortsätter återvinna all slask som passerar genom mitt flöde i hopp om att det finns skrymslen av livet kvar att utforska.

Rikard Slapak är hemmahörande i Hudene, Västergötland. Under dagarna jobbar han som fysiklärare och under kvällarna försöker han skriva. Där emellan tar han sig ut i skogen med löparskorna för att förhindra hjärnan från att bli mossa. Han är aktuell med den kommande novellsamlingen Nattskräck.

Frida Windelhed är en stockholmsk skräckförfattare och musiker bosatt i Göteborgs skärgård. Hennes skräck- och science fictionnoveller har publicerats i ett flertal antologier, och hon har skrivit två delar i romanserien Den nya skräcken: hämndberättelsen Rött universum och spökhistorien Järnvärld. Det är mörkt, erotiskt och inte sällan politiskt. Frida Windelhed skriver gärna om det äckliga, gränsöverskridande och djupt hjärtskärande, ofta med feministiska och queera teman.

Sofia Albertsson är en skräckförfattare från Dalarna som älskar drömlika scenarion i den grå vardagen. Blandar gärna erotik med fasa, och det vidriga med det vackra. Inspireras av naturens fantastiska obehagligheter och sina egna fobier. Debuterade 2007 och har sedan dess släppt både novellsamlingar och romaner. Samt medverkat i ett antal antologier.

Missade du kampanjen för Skräckkokboken?

Missade du Kickstarter-kampanjen för Skräckkokboken och nu kan du inte sluta fulgråta på grund av det? Upp med hakan, för nu har vi lösningen på det. Du kan nämligen förhandsbeställa ditt eget ex på Indiegogo och bota din FOMO! Det är en smart sak, för vi kan inte garantera att den här läckerbiten trycks igen efter att den första upplagan gått åt.

Klicka på bilden för att komma till Indiegogo

Dödisgubben som film på Youyube

Med inspiration från den klassiska SVT-serien Skymningssagor har Mårten Dahlrot och Joakim Hanner gjort film av Dödisgubben som ingår i bokserien Sagor för döda barn. Filmen finns nu på Youtube:

Vi firar det här med att ge 10% rabatt till de som vill passa på att skaffa Dödisgubben eller någon annan av böckerna i serien Sagor för döda barn i vår webbutik. Rabatten gäller hela varukorgen så man kan välja bland alla Swedish Zombies böcker. Varför inte även Mårten Dahlrots debutroman Det jävla djuret? Använd rabattkoden nedan när du genomför ditt köp i butiken:

6EHX82KR
10% rabatt på hela varukorgen. Gäller fram till 2021-07-05

Det jävla djuret nu i butiken!

Skräckkokboken på Kickstarter

Nu gör vi en lyxig coffee table tillsammans med Tomas Arvidsson från Vargtimmen podcast!

En lyxig bok med design av Jesper Holm, illustrationer av Jimmy Stolpe och fotografier av Pär Arvidson, Staffan Arvidson Asami, Erika Nyman, Eric Gyllander och Tomas Arvidsson. Mer info finns på kampanjsidan på Kickstarter. Klicka på bilden för att läsa mera!

Pål Eggert om autofiktiv skräck på Opulens

”Autofiktionen växte fram som en allt mer dominerande strömning i samtidslitteraturen under 2010-talet. Under en diskussion med andra skräckförfattare/skribenter på ett internetforum blev jag varse att flera arbetade med texter som blandade det självbiografiska med skräckinslag – autofiktiv skräck. Kanske är det en ny undergenre i vardande.”

Pål Eggert skriver om autofiktion i skräcklitteratur på Opulens. Klicka för att läsa hela artikeln.

Dagens Arena om Den nya skräcken

På Dagens Arena tar Per Klingberg temperaturen på nutida svensk skräck i essän Skräcken i vår vardag. En välskriven text som tar vår samtida skräcklitteratur på allvar. Läs hemskt gärna essän i dess helhet, klicka här för att göra det.

Extra roligt för oss är förstås att vår nya bokserie Den nya skräcken får fin uppmärksamhet i texten. Kolla bara de här citaten:

… en uppfriskande ursinnig skildring av ett Stockholm som rör sig med vanföreställningen att det skulle kunna bli ett nytt Berlin eller Barcelona samtidigt som man gör sitt bästa för att göra livet surt för unga människor. Att Siris resa in i hämnd och vansinne sker mot en fond av nedbrända HBTQ-boenden, en kollapsad bostadsmarknad och brinnande skogar i allt hetare somrar känns helt kongenialt – och mitt i allt detta finns en distinkt ömhet och sorg, inte bortom de grälla skräckeffekterna utan bland dem.

Om Frida Windelheds Rött universum

Den korta romanen kan läsas som en svensk replik till Thomas Ligottis My Work is not yet Done (2002), en modern klassiker i den nischade undergenren corporate horror. Precis som den är Slaktmarker en lika våldsam som surrealistisk undersökning av den moderna företagsvärlden, där stressade strebrar efter bästa förmåga försöker orientera sig i ett vagt oidentifierat kontorslandskap som erbjuder gott om hurtiga entreprenörsklyschor men desto sämre med tydligt definierade arbetsuppgifter. /—/ Framför allt är det här en förvånansvärt brutal skräckberättelse, som så småningom närmar sig gränsen för det uthärdliga.

Om Jenny Lundins Slaktmarker

Den nya skräcken: Slaktmarker nu i butik

Del tre i Den nya skräcken finns nu att köpa. Läs mer om boken här. Författaren Jenny Lundin debuterade med novellsamlingen Nere på Flower & Dean Street. Hon är en av grundarna till nätverket Vagina Dentata och har på senare tid skrivit flera avsnitt till Skymningsland i P3.

Jenny Lundin

Den nya skräcken på Kickstarter

Du har väl inte missat att vi nu crowdfundar utgivningen av ytterligare tre titlar i nya bokserien Den nya skräcken? Klicka på bilden nedan för att komma till kampanjen på Kickstarter, så kan du kolla in böckerna!

Benkvarnen nu i näthandeln

Nu finns Sofia Albertssons Benkvarnen i näthandeln. Surrealistisk skräck där ingenting är riktigt säkert, där alla gränser är flytande, och där det sensuella bor granne med det fasansfulla. Du kan beställa boken hos till exempel Adlibris, Bokus och SF-Bokhandeln.

Sofia Albertsson i podcasten Oknytt – Nordisk folktro och mytologi

Sofia Albertsson gästar podcasten Oknytt – Nordisk folktro och mytologi för att prata om dödsväsen i fysisk form. Medverkar gör även zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer.


Avsnittet heter ”När man talar om trollen – Avsnitt 7: Likspöken och zombier” och presenterar så här:

I avsnitt 7 pratar vi om allt från fornnordiska draugar, bondesamhällets likspöken och gastar, till vår tids zombier och andra vandrande döda. Temat kretsar kring dödsväsen med en fysisk kropp. Varför går en död igen? Vad är det för skillnad på en gast och ett spöke? Var kommer zombierna ifrån, och finns de i den nordiska folktron?

Avsnittet har premiär den 17 december klockan 19:00.
Ni kan se avsnittet på Facebook, Youtube eller i valfri podcastapp.

Läs mer på www.oknytt.com/podcast
Länk till eventet: https://www.facebook.com/events/1818885671586163

Sofia Albertsson

Frida Windelhed i litterär salong

Den 16 december klockan 18.00 deltar Frida Windelhed i en litterär salong med dystopiska förtecken. Eventet är en livestream som arrangeras av Göteborgs universitet. Frida ska bland annat prata lite om hur det varit att romandebutera med Rött universum under Corona-året 2020. Klicka på länken för att läsa mer:

.https://www.facebook.com/events/434494287561260

Frida Windelhed

Skräck i populärkulturen

I pipelinen för 2021 ligger Skräck i populärkulturen av Daniel Gustavsson aka Skräpkulturbibliotekarien. En samling initierade och underhållande essäer som tar oss genom B-skräckhistorien. Eller som en expert på ämnet blurbade efter att ha förhandsläst:

”Jag trodde jag visste allt som var värt att veta om skräckfilm, serier, musik och wrestling. Men under både viss irritation och till stor glädje lärde jag mig något nytt på varje sida i den här boken”

Johan wanloo
Daniel Gustavsson aka Skräpkulturbibliotekarien

Skräckkokboken

Nästa år gör vi Skräckkokboken av Tomas Arvidsson som ni känner från skräckpodden Vargtimmen. Det ska bli en flott bok på fint papper med en massa fotografier och illustrationer. Tomas bjuder på ett gäng filmkvällar med kurerade filmtips, matrecept och foton som får snålvattnet att rinna.

Tomas Arvidsson

Den nya skräcken: Köttmarknad

Nu är Köttmarknad av Erik Odeldahl och Fredrik Stennek på väg ut i näthandeln. Boken är alltså del två i vår nystartade serie med kortromaner. Vi kallar serien Den nya skräcken. Omslag och inlaga är gjord av Magnus Frederiksen. Läs mer om boken här.

Erik Odeldahl, född 1974, är författare och Creative Director på Fast Travel Games i Stockholm och skriver för flera olika medier. Han har också medverkat i ett flertal novellantologier, samt skrivit manus till ett flertal prisbelönta dataspelstitlar.

Fredrik Stennek, född 1978, arbetar med att resa väldiga betongmonument på avlägsna platser. För att kompensera för den eventuella samhällsnytta han orsakar, ägnar han fritiden åt att drömma om låtsasvärldar och ge liv åt vanföreställningar.

Båda författarna är medlemmar i skrivarkollektivet Fruktan, som tillsammans skriver skräck, fantasy och science fiction. Tillsammans med Fruktan har de medverkat i antologierna Stockholms undergång och Zonen vi ärvde.

Författarnas samarbete har varit en tävling om vem som stirrar djupast ner i avgrunden och skrattar högst åt det man ser. En tävling som ännu inte är avgjord.

Den nya skräcken: Rött universum

Nu drar vi igång Den nya skräcken. En serie kortromaner som presenterar landets grymmaste skräck av genrens mest lovande författare. Den nya skräcken lyssnar på lockropen från overkligheten samtidigt som böckerna bejakar vår samtid. En modern skräck med nutida fasor. En ny skräck helt enkelt.

Ännu en tryckande het, klibbig sommar i Stockholm. Svetten som rinner på huden känns som krypande insekter. Skogarna brinner, blodet kokar och en våldsam klimax verkar närma sig.
Här förändras Siris liv när hon möter mystiska Iris och den karismatiska skräckförfattaren Bönsyrsan. De introducerar henne för en grupp främlingar, alla med någonting fasansfullt gemensamt, de har alla blivit utsatta för fruktansvärda brott, och de har besökts av samma mäktiga gudom: Hämnden själv. Medan värmen stiger och galenskapen växer börjar gruppen dyrka Hämnden, och tillsammans är de beredda att offra allt de har kvar för att uppfylla sina mörkaste begär. Ingen åtgärd är för extrem, ingen för våldsam.
 
Rött universum är en mörk skräckerotisk roman om hämndens innersta väsen och den värld den härskar över. En febrig hallucination långt bortom drogernas värld, rakt in i mörkrets dovt pulserande hjärta.

Köplänkar: Adlibris Bokus Sf-bokhandeln

Frida Windelhed är en stockholmsk skräckförfattare bosatt i Göteborgs skärgård. Hennes skräck- och science fictionnoveller har publicerats i ett flertal antologier, och hon debuterar nu med kortromanen Rött universum på Swedish Zombie. Det är en mörk, skräckerotisk berättelse om hämnd, som exemplifierar Frida Windelheds personliga stil: hon skriver gärna om det äckliga, gränsöverskridande och djupt hjärtskärande, ofta med feministiska och HBTQ-relaterade teman.

Skriv Dynamo! – workshop med författaren Pål Eggert

Gillar du att skriva? Vill du få feedback på dina texter av riktiga författare? Var med i Göteborgs Stadsbiblioteks digitala workshop Skriv Dynamo! För dig mellan 13-25 år.

Under hösten har vi bjudit in en rad författare som delar med sig av sina bästa skrivtips och ger en skrivövning, som du sedan kan få personlig feedback på. Du har en vecka på dig att skicka in texten efter youtubefilmens premiär. Skicka din text till dynamo@kultur.goteborg.se så skickar vi vidare den till författaren.

Pål Eggert har släppt en rad romaner som blandar socialrealism, skräck och fantasy, t.ex borde vara död- triologin som utspelar sig i Göteborg. Skicka in din text innan 20 oktober för feedback från Pål.

Länk till eventet på Facebook.

Göteborgs bortglömda väsen med Pål Eggert

Författaren och socialarbetaren Pål Eggert har skrivit en romantrilogi om Göteborgs magiska skuggsida. Han väver ihop historier om Göteborgs bortvalda såsom missbrukare, hemlösa, småkriminella med de väsen som förekommer i gammal folktro.

Föredraget ingick i museets höstprogram 2020 som en del av den tillfälliga utställningen Trollbunden. Det filmades torsdag den 3 september 2020.

Surrealistisk skräck på Kickstarter

Swedish Zombie & Sofia Albertsson presenterar: Benkvarnen med illustrationer av Kim Engström och författaren själv. Vi välkomnar dig till Sofia Albertssons surrealistiska skräckvärld. En värld där ingenting är riktigt säkert, där alla gränser är flytande, och där det sensuella bor granne med det fasansfulla. Kolla in våra läckra bokpaket med art prints och originalkonst! Klicka på bilden för att komma dit.

1873 på bokmässan i Göteborg

Ska du på Bok- och bibliotek i Göteborg och vill passa på att skaffa ditt eget ex av 1873? Du hittar antologin hos Oscarianska compagniet för magiska expeditioner (monter A03:43) i Fantastikgränd.

Fredag den 27 september klockan 18-18:45 finns åtta av författarna i montern, signerar och pratar steampunk. Kom och träffa Marcus Olausson, Christin Ljungqvist, Jorun Modén, Johanna Glembo, Peter Du Rietz, Hans Olsson, Carl-William Ersgård och Lupina Ojala!

Vi ses där!