Vår historia

  • 2011 startade Jonny Berg Swedish Zombie som bokblogg och fram till 2014 publicerades där hundratals recensioner och en lång rad artiklar och författarintervjuer. Det sista året publicerades även illustrerade noveller. Bloggen är nu nedtagen.
  • Med anledning av bloggen blev Jonny inbjuden till mycket annat, han gästade Pär Lernström i PP3 och pratade zombier med Sara Bergmark Elfgren, höll föredrag på Bokmässan i Örebro 2012 och på olika bibliotek samt var cirkelledare för en studiecirkel om zombierna i litteraturen (ABF).
  • 2012 startade Jonny podcasten Swedish Zomcast tillsammans med zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer där zombieapokalypsen diskuterades med olika experter. Podcasten görs inte längre, men alla avsnitt finns kvar att lyssna på online.
  • 2013 var Jonny redaktör för skräckantologin Bländverk med noveller skrivna av bland andra Caroline L Jensen, Anna Kerubi och Kristoffer Leandoer. Antologin publicerades ursprungligen som e-bok (Swedish Zombie) och app för Android (Sawati). Senare i tryckt utgåva (Epok förlag).
  • 2014 var Jonny med och startade Epok förlag och var där verksam som förläggare och lektör. Bland de utgivna titlarna märks skräckantologin Mörkerseende, romanen Parasitus av Christian Johansson samt novellsamlingen Kattmänniska av Susanne Samuelsson. Epok förlag övertogs senare av Undrentide förlag.
  • 2015 transformerades Swedish Zombie från skräcksajt till bokförlag. Den första publicerade titeln var 13 svarta sagor. Förlagets första roman, Skönheten av Christian Johansson, recenserades en tid senare i SVT:s Go´kväll, något av en rivstart för förlaget.
  • 2016 var Jonny redaktör för urban fantasy-antologin Stadens väsen, utgiven på Catoblepas förlag.  Samlingen innehåller elva noveller samt ett förord skrivet av fantasyspecialisten Stefan Ekman.
Jonny pratar zombier på Bokmässan i Örebro 2012