Den nya skräcken: Järnvärld

Publiceras i juni 2021

Mörkret sänker sig över ett bistert Göteborg, i en värld som liknar vår på alla sätt förutom att de döda dröjer sig kvar. De är en naturlig del av vardagen, kvarlämnade spökgestalter som vi har lärt oss att ignorera. De är skuggor i ögonvrån. Zelda jobbar med att hantera de avtryck som stör den allmäna ordningen, ett mardrömsliknande yrke drypande av blod och giftiga kemikalier. Det är också allt Zelda har. Shanti är en nittonårig goth och skräckfilmsfantast, redan uttråkad av livet.

De hemsöks båda av det förflutna, och när Göteborg hemsöks av brutala mord svetsas deras öden samman. En upptrappning har tagit vid i skuggorna, och när Zelda och Shanti inser vad som håller på att hända har staden redan sugits djupt in i en blodröd spiral av våld, förlust och existentiellt mörker.

Järnvärld är en vanställd samtidsskildring där dörren till en annan värld öppnats och vi tvingas ta itu med ett mörker som vi vanligen väljer att inte se. En grotesk deckarhistoria och en existentiell mardröm, där döden får nytt liv.

Klicka för att ladda ner högupplöst omslag.

Författare: Frida Windelhed
Titel: Järnvärld
Serie: Den nya skräcken (6)
ISBN: 9789189115231
Format: Häftad
Antal sidor: –
Omslag: Magnus Frederiksen
Sättning: Magnus Frederiksen
Utgivningsår: 2021

Köp: Adlibris Akademibokhandeln Bokus SF-Bokhandeln