Fantastiskt! Pål Eggert om Dödfödd

Pål Eggert är skräck-/dark fantasy-författaren som använder sin erfarenhet som socialarbetare när han skriver romaner om övernaturliga väsen på Göteborgs skuggsida.

I Pål Eggert senaste roman, Dödfödd, möter vi dödsrået Isa, som lever på människors sorg och dödslängtan, socialarbetaren Sebastian, som är utrustad med magiska förmågor från andevärlden, och flera andra väsen och människor.

Viktor har nyligen muckat från fängelset och flyttar in på Lundbygården, ett boende för missbrukare och hemlösa . Snart är inte bara Viktor utan också Isa och Sebastian indragna i ett livshotande äventyr där varelser från asa- och folktron bekämpar varandra på Göteborgs gator.

Pål Eggert gör magin trovärdig i sin medryckande text samtidigt som han ger uttryck för en förhöjd realism, där han visar på en mörk vardag strax bredvid vår egen.

Välkommen till ett samtal om varför och hur Pål Eggert skriver sina romaner och noveller med utgångspunkt från hans senaste roman!

I serien Fantastiskt! diskuterar vi den fantastiska litteraturen (SF, fantasy och skräck) i Sverige med författare och förlag. Den 20 september gästar Anders Jacobsson som är känd bland annat för Sune-böckerna – nu aktuell med fantasy-romanen Mica. Den 25 oktober samtalar Ola Svensson från Hastur förlag om H.P. Lovecraft och andra skräckförfattare.

I samarbete med förlaget Swedish Zombie.