Författare

Sofia Albertsson är en författare från södra Dalarna, bosatt i Stockholm. Hennes första roman Stockholmspesten blev utnämnd till Ruggigaste dystopi 2018 och blev både omtyckt och omdiskuterad. Sofia har medverkat i flertalet skräckantologier de senaste åren. Hon debuterade 2012 och är känd för sina mardrömslika texter, som ofta utspelar sig i hennes hemtrakter och där hon blandar skräck och erotik med magisk verklighet.


Mårten Dahlrot är en av författarna bakom De ögondöda, en skräckföljetong i 666 delar som publicerades på Instagram under vinter 2017 – 2018. Tidigare har han utkommit med Dahlrotnovellerna på annat förlag. Tillsammans med illustratören Joakim Hanner gör han bilderböckerna Sagor för döda barn. Han romandebuterade 2021 med Det jävla djuret.


Pål Eggert föddes 1968 och hans debutroman Ars Moriendi – konsten att dö utkom 1998. Han växte upp i Jehovas vittnen men bröt sig loss från dem i tjugoårsåldern och har arbetat med hemlösa i många år. Socialarbetaren Sebastian som är den ena av huvudpersonerna i Borde vara död-sviten har samma bakgrund och yrke som författaren. Den andra huvudpersonen är den hemlösa kvinnan Isa. Tillsammans vandrar de längs bakgatorna i ett mörkmagiskt Göteborg befolkat av missbrukare, kriminella, flyktingar och folktroväsen i urbana skepnader.


Johanna Glembo är civilingenjören som sade upp sig för att skriva på heltid. Sedan debuten har hon bland annat skrivit två barnböcker, romanerna Marodören i Möllinge och Rötmånad som 2018 vann Swedish Zombies tävling om ett bokkontrakt.


Jenny Lundin är född i Stockholm och bosatt i Dalarna. Hon debuterade 2015 med den hyllade novellsamlingen Nere på Flower and Dean Street – och andra historier. Hon har även skrivit flera avsnitt för Skymningsland i P1 och är en an grundarna av nätverket Vagina Dentata. Jennys största inspiration är det mänskliga psyket och allt som ryms i det.


Erik Odeldahl, född 1974, är författare och Creative Director på Fast Travel Games i Stockholm och skriver för flera olika medier. Han har också medverkat i ett flertal novellantologier, samt skrivit manus till ett flertal prisbelönta dataspelstitlar.

Erik är även medlem i skrivarkollektivet Fruktan, som tillsammans skriver skräck, fantasy och science fiction. Tillsammans med Fruktan har de medverkat i antologierna Stockholms undergång och Zonen vi ärvde.


Johannes Pinter är filmregissören som blev skönlitterär författare. Skriver spänning och skräck för barn och vuxna. Han har gett ut spök-ABC-boken Lille Gasten och den stora spökdagen för de minsta och Änglamakerskan barn för de lite större. Ligger bakom barnbokserien Monster monster som hittills kommit i tio delar.

För vuxna har han gett ut skräckromanerna Vackra kyrkor jag besökt och 1007. Tillsammans med Mattias Leivinger har han skrivit De mörkermärkta-trilogin. Han har även producerat ett stort antal noveller som publicerats i amerikanska och svenska antologier. Och så skriver han manus för tidningen Bamse.


David Renklint romandebuterade 2018 med skräckboken Det går en liten ängel som följdes av Järvflickan. David skriver även fantasy för ungdomar med titlar som Blixtbarn och Blixtregn. Hans första roman utgiven av Swedish Zombie heter Jag dödar en.


Fredrik Stennek, född 1978, arbetar med att resa väldiga betongmonument på avlägsna platser. För att kompensera för den eventuella samhällsnytta han orsakar, ägnar han fritiden åt att drömma om låtsasvärldar och ge liv åt vanföreställningar.

Fredrik är även medlem i skrivarkollektivet Fruktan, som tillsammans skriver skräck, fantasy och science fiction. Tillsammans med Fruktan har de medverkat i antologierna Stockholms undergång och Zonen vi ärvde.


Emmelie Pettersén Uggla eller E.P. Uggla är uppvuxen i den lilla, skånska byn Vinslöv men bor idag i Nacka utanför Stockholm. Emmelie debuterade 2017 med den hyllade dystopiska skräckromanen Första hösten: blå gryning som bl.a. beskrevs som Contagion och The Strains svenska kärleksbarn. Under 2020 kom den lika hyllade uppföljaren Första hösten: röd skymning. Emmelie har en förkärlek till att gräva fram nya vetenskapliga rön och dra dem till en extrem vilket skapar både groteska och kittlande framtidsscenarion.  

Emmelie har även varit huvudmanusförfattare bakom Spotifys populära originalpodd Mytologier. Hennes nästa bok,  Felet med Eden, kommer i januari 2022.


Frida Windelhed är en stockholmsk skräckförfattare bosatt i Göteborgs skärgård. Hennes skräck- och science fictionnoveller har publicerats i ett flertal antologier, och hon debuterade med kortromanen Rött universum. Det är en mörk, skräckerotisk berättelse om hämnd, som exemplifierar Frida Windelheds personliga stil: hon skriver gärna om det äckliga, gränsöverskridande och djupt hjärtskärande, ofta med feministiska och HBTQ-relaterade teman. I juni 2021 publiceras hennes andra roman, Järnvärld.


Vänligen kontakta info@swedishzombie.se om du behöver pressbilder.