Den nya skräcken: Rött universum

Nu drar vi igång Den nya skräcken. En serie kortromaner som presenterar landets grymmaste skräck av genrens mest lovande författare. Den nya skräcken lyssnar på lockropen från overkligheten samtidigt som böckerna bejakar vår samtid. En modern skräck med nutida fasor. En ny skräck helt enkelt.

Ännu en tryckande het, klibbig sommar i Stockholm. Svetten som rinner på huden känns som krypande insekter. Skogarna brinner, blodet kokar och en våldsam klimax verkar närma sig.
Här förändras Siris liv när hon möter mystiska Iris och den karismatiska skräckförfattaren Bönsyrsan. De introducerar henne för en grupp främlingar, alla med någonting fasansfullt gemensamt, de har alla blivit utsatta för fruktansvärda brott, och de har besökts av samma mäktiga gudom: Hämnden själv. Medan värmen stiger och galenskapen växer börjar gruppen dyrka Hämnden, och tillsammans är de beredda att offra allt de har kvar för att uppfylla sina mörkaste begär. Ingen åtgärd är för extrem, ingen för våldsam.
 
Rött universum är en mörk skräckerotisk roman om hämndens innersta väsen och den värld den härskar över. En febrig hallucination långt bortom drogernas värld, rakt in i mörkrets dovt pulserande hjärta.

Köplänkar: Adlibris Bokus Sf-bokhandeln

Frida Windelhed är en stockholmsk skräckförfattare bosatt i Göteborgs skärgård. Hennes skräck- och science fictionnoveller har publicerats i ett flertal antologier, och hon debuterar nu med kortromanen Rött universum på Swedish Zombie. Det är en mörk, skräckerotisk berättelse om hämnd, som exemplifierar Frida Windelheds personliga stil: hon skriver gärna om det äckliga, gränsöverskridande och djupt hjärtskärande, ofta med feministiska och HBTQ-relaterade teman.